Interessante LinksCrossRadio Stopt

Lees hier het hele verhaal.

Wat is CrossRadio?

CrossRadio is een initiatief van studenten van de opleiding Mediatechnologie. Het betreft een onderdeel van het crossmediale project CrossTV, een platform voor verschillende media (televisie, radio, geschreven media, weblogs, studentenprojecten online, discussiemogelijkheden, etc.).
Met CrossRadio willen wij een radiostation worden voor en door de gehele FNT. Dit betekent dus ook dat niet alleen de Mediatechnologie studenten radio kunnen gaan maken, maar dat alle studenten op de FNT hierbij betrokken zijn. Radio maken door en voor de FNT onder begeleiding van een ervaren Mediatechnologie student.
De inhoud van het station wordt deels door de studenten en deels door de vertegenwoordigde opleidingen bepaald, en kan variëren van het draaien van muziek, discussies voeren over onderwerpen met betrekking tot de opleidingen, nieuws vanuit de HU presenteren, informatie over stageplaatsen verspreiden, evenementen binnen de FNT promoten en verslaan, kortom een grote hoeveelheid aan invulling.

CrossRadio, voor en door de HU FNT.

CrossRadio Organisatie

De organisatie en samenstelling van de programmering wordt door de CrossRadio Redactie gedaan. Zij zorgen voor de programmering, PR, website, vormgeving van het station, etc.

Radio Studio

De CrossRadio Studio van is te vinden op Oudenoord 700 op de tussenverdieping precies boven de kantine. Op CrossRadio wordt op dit moment al dagelijks tussen 12:00 en 13:30 live het programma LunchBreek uitgezonden. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit programma langs te komen in de Studio en zelf te ervaren hoe leuk radio maken is.

Radio maken

Voor alle studenten (en medewerkers) binnen de FNT is er in overleg ruimte om radio te maken op vrijwillige basis. Het is ontzettend leuk en leerzaam om te doen en er is een weekprogrammering met vijf dagen van 9:00 - 22:00 uur te vullen. Ruimte genoeg dus!
Hiervoor zijn verschillende soorten medewerkers nodig:

  • DJ's: zij zijn de presentatoren van het programma, hebben controle over de muziek en het mengpaneel en zorgen voor de presentatie.
  • Producers: Een producer produceert het programma, werkt aan het draaiboek, neemt de e-mails, telefoontjes, faxen, sms’jes, MSN, krabbels etc. in ontvangst en probeert de DJ zich aan het draaiboek te laten houden. Daarnaast presenteert een producer e.v. mee als dat gewenst is.
  • Redactielid: Ook verder achter de schermen zijn er mensen welkom op de algemene redactie. Vanuit de algemene redactie houden we de weekprogrammering in de gaten, beoordelen we de formats van de programma’s en scherpen deze aan waar nodig en zorgen we voor de wekelijkse muziekupdate.
  • Techneut: Waar is een radiozender zonder werkende techniek? Precies, nergens! Ook als je liever alleen een handje meehelpt op technisch gebied ben je van harte welkom.

Om vrijwillig mee te werken als DJ, Producer, Redactielid en/of Techneut neem je contact op met Ronald Broekhuizen,

Ronald [at] CrossRadio.nl
.
Vermeld hierbij je naam, leeftijd, opleiding en klas.
Uiteraard kun je ook gewoon bij ons langs komen!

Zendercoördinator CrossRadio

Ronald Broekhuizen

Telefoon: 030-2388090
Mobiel: 06-23156024
E-mail:

Ronald [at] CrossRadio.nl


Adres:
CrossRadio Studio
Hogeschool Utrecht, Faculteit Natuur & Techniek
Oudenoord 700
3513EX Utrecht

Muziek- en UitzendRechten

Uiteraard betaald CrossRadio ook muziek- en uitzendrechten aan respectievelijk de SENA en de BUMA/STEMRA. Hiervoor zijn wij verplicht onderstaand logo te plaatsen op onze website:

SENANR.2010.032.01 - CrossRadio